Skip Navigation
We create spaces
that work for people

South Lambeth Road

Our long-term client instructed us to transform this space at 70 South Lambeth Road into a modern office environment for prospective tenants.

After a full strip-out of the existing features that included the lighting, air conditioning system, wall decorations, old carpet, and windows, work began to create an open plan layout.

 

A Cat A office refurbishment creating a open plan office space, with concrete walls and exposed steel beams, south Lambeth Road.

Sandblasting was used to reveal concrete core walls and supporting concrete beams, creating a contemporary industrial look. We also exposed steel I-beams, painting them black to connect the overall design.

Use of matt black suspended lighting together with the black beams against a white backdrop complements the neutral look of this space, giving it a sleek and crisp finish. The newly installed oak raised access flooring gives natural warmth and the herringbone design adds texture and interest.

The installation of the new air conditioning system was interesting because we installed industrial style fabricated steel cabinets over floor mounted units instead of taking a more traditional high-level approach. This maintained the ceilings minimal look, enhancing the architectural curvature – reflected in the abundance of floor to ceiling windows, which allow natural light to flood in – and creating a space with the perfect mix of work and wellbeing for the next tenants.

The space has been further enhanced with the addition of a shower room where resin floor and wall finishes have been used to extend the contemporary feel paired with matt black fittings on crisp white sanitary ware.

A design-led reception area has been created with access-controlled entry directly from the lift, use of floor to ceiling glazing allows natural light in from the stairwell, feature suspended lighting adds effortless style allowing this top floor suite to feel considered and beautifully finished.

The project required careful planning to ensure that people working in the building weren’t affected by the works. Our collaborative approach not only helped us build and maintain great relationships, it’s also led to more work – our latest project is in the building next door!

 

 

Project
Office
Size
2,820 sq. ft.
Duration
12 weeks

Our collaborative approach not only helped us build and maintain great relationships, but it's also led to more work - our latest project is in the building next door!”

Heather Barrett, Project Manager – Open

 

Whether it’s office or industrial, why not send us a brief for your next refurbishment and fit-out project.

Email us at hello@opencreates.space
or call on +44 (0) 20 7240 7711