Skip Navigation
We create spaces
that work for people

Fitzrovia

Knowing us and the way we work, our client knew we were the right people to deliver the vision they had for their new office. Having worked with them before we understood what they wanted to achieve from their brief – making the refurbishment and fit-out process straightforward as well as rewarding.

New reception area for office relocation, decorated with feature wall and pendant retro lights and crittal style glazed partitions for space optimisation. in Westminster City
Project
Office
Size
9,500 sq.ft.
Duration
6 weeks

Excellent use of crittall style partitions to complement the industrial look of the space.”

Located in the heart of Fitzrovia, this space benefited from original features. Large sash windows let in plenty of natural light and the exposed brick walls gave the space a sense of authenticity. We enhanced these features by combining them with contemporary design.

The client’s vision was to create a welcoming space that incorporated these original features and was practical at the same time. To create the new layout we reconfigured the existing feature lighting and fitted less intrusive power and data points. A replacement fire alarm system and new controlled-access doors completed the refurbishment phase of the project.

In preparation for the fit-out, new flooring was laid ready for the installation of the bespoke industrial style kitchens – one for visitors and one for employees – and meeting rooms. The visitor kitchen was created next to the bespoke reception desk, inviting guests to relax and enjoy a coffee when they arrived.A series of private meeting rooms were designed and built to include glazed panels and purpose-built TV and camera walls, recessed to create a more streamlined look. With the aim of encouraging more collaborative working, the main workspace was optimised with an open plan layout that benefited from an abundance of natural light coming through the original sash windows.

The geometric pairing of the sash windows with the black Crittall style glazed partitions created a real sense of balance. The exposed brick and retro style lighting gave the space warmth and created a welcoming environment – one that works for our client’s visitors as well as their employees. Relocating to a new office space provides the perfect opportunity to create a space that does exactly what you need it to. In this case, we achieved it in just six weeks.

Whether it’s office or industrial, why not send us a brief for your next refurbishment and fit-out project.

Email us at hello@opencreates.space
or call on +44 (0) 20 7240 7711